Chateau Bouscassé 2007Alain Brumont ärvde egendomen Chateau Bouscassé 1979 av sin far och har jobbat sedan dess att förbättra Madirans rykte som region. Madiran ligger i sydvästra Frankrike mellan Pyrenéenerna och Bordeaux. Vinet är gjort på 50 % Tannat, 26 % Cabernet Sauvignon och 24 % Cabernet Franc och vinstockarnas ålder är mellan 15 och 20 år gamla. Vinet har efter jäsningen legat på ett till två år gamla ekfat med jästfällning i 14 månader.

Vinet har en snygg doft av mörka bär, örter kaffe och rostade fat. I munnen känns det direkt att vinet har gott om tanniner men inte så kärva som jag hade förväntat mig. Fyllig kropp med medelhög syra och har smak av svarta vinbär, rostade fat och körsbärskärnor.

Jag har tidigare testat Alain Brumonts Chateau Montus 2007 och den var mycket mer kraftfullare.

Meerlust Rubicon 2006

Nu var det otroligt länge sen jag uppdaterade bloggen. Ett av mina nyårslöften är att skriva mer frekvent på bloggen. Jag har testat ett vin från Sydafrika som jag länge velat testa av nyfikenhet.

 

Vinet är från Stellenbosch och är en bordeauxblend på 74 % Cabernet Sauvignon, 18 % Cabernet Franc och 8 % Merlot. Som har legat i två år på 65 % nya franka ekfat och 35 % franska fat som har använts en gång tidigare. 2006 var en mycket bra år i Stellenbosch då året var något kallare, vilket gör att Cabernetdruvorna får längre tid att mogna.

Stor och koncentrerad doft av mogna svarta vinbär, kryddig, lätt rökig och cederträ. Vinet har fyllig kropp med uppfriskande syra och mycket tanniner som är något omogna. Detta och med hög alkoholhalt gör att vinet får bra struktur för att klara lagring. I munnen har vinet smak av svarta vinbär, tobak, mörk choklad och fat. Medellång eftersmak. Jag kommer att köpa ytterliggare par flaskor för lagring.

Mycket bra vin för att avnjuta till mina schysta oxfiléer.

RSS 2.0