Svulstig sfursat

Denna vackra flaska kommer ifrån producenten Nino Negri som håller till i Lombardiet, i den nordligaste regionen Valtellina. Där man odlar på oerhört branta sluttningar, på vissa ställen måste man till och med skörda med helikopter!
Sfursat 5 Stelle
Vinet som har testas är deras prestigevin som endast görs på bra årgångar, på druvan Nebbiolo som lokalt kallas för Chiavennasca. Som har de har handplockat de bästa druvorna, därefter har de fått torka i tre månader för att koncentrera sockerhalten i druvorna och därmed öka alkoholhalten. Samma metod som man använder i Valpolicella för att tillverka Amarone. När jäsningen är klar, så sker en lång maceration (urlakning) som varar i 12 dagar. Slutligen lagras vinet på nya franska barriquer i 16 månader.
Doft:Knuten doft, dock Komplex av torkade frukt som körsbär, fikon och plommon, det doftar även kaffe och mycket fat.
Smak: Oerhört mycket tanniner som är omogna, syran är också hög och kroppen är stor. Alkoholen är påtaglig, men ger vinet ryggrad. Samakerna är kaffe, torkad frukt och fat. I Eftersmaken vattnas det och med smak av fikon.
Detta vinet behövs luftas i två till tre timmar innan det bör avnjutas samt lagras i 15 år!
Knuten doft, dock Komplex av torkade frukt som körsbär, fikon och plommon, det doftar även kaffe och mycket fat.
Oerhört mycket tanniner som är omogna, syran är också hög med stor kropp. Alkoholen är påtaglig, men ger vinet ryggrad. Samakerna är kaffe, torkad frukt och fat. I Eftersmaken vattnas det och med smak av fikon.
Detta vinet behövs luftas i två till tre timmar innan det bör avnjutas samt lagras i 15 år!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0