Kungen av Riesling

Dagens vin kommer från den intressanta och pittoreska regionen Alsace. Som har en mycket säregen stil, för genom historiens gång har regionen bytt "ägare" från Frankrike till Tyskland genom erövringar. Vilket har lett till att en speciell dialekt har framkommit, Alsacien, som liknar både franska och tyska i tal.
Vinet som testas idag kommer från familjeföretaget Gustave Lorentz som är inne på sjunde generationen vinmakare, som grundades 1836 vid staden Bergheim. Idag driver George Lorentz företaget och han har som mål inom tre år att alla hans vingårdar ska vara ekologisk certifierade. Producenten är även kallad för kungen av Riesling.
Gustave Lorentz Gewurztraminer Réserve 2008

Rankorna är odlade på sydostslutningar med jordmånen lera och kalksten vid byn Bergheim.
Doft: Mycket stor doft aningen klumpig, den är nästan på gränsen till kolosal. Doften är inte komplex,
man får tydligga förnimmelser till parfym, tussilago, litchie, aprikos och tropiska frukter.
Smak: kroppen är svulstig, med mycket låg syra. Vinet är "off-dry", vilket innebär att det finns en viss
sötma. Smaken är intensiv med känslan av litchie, tussilago och kokta päron. Avslutningen är kort och tråkig.
Sötman i vinet, känns som man försöker "rädda" vinet från att vara en katastrof. Absolut inget att kommer att köpa igen!
Mycket stor doft aningen klumpig, den är nästan på gränsen till kolosal. Doften är inte komplex, man får tydligga förnimmelser till parfym, tussilago, litchie, aprikos och tropiska frukter.
Kroppen är svulstig, med mycket låg syra. Vinet är "off-dry", vilket innebär att det finns en viss sötma. Smaken är intensiv med känslan av litchie, tussilago och kokta päron. Avslutningen är kort och tråkig.
Sötman i vinet, känns som man försöker "rädda" vinet från att vara en katastrof. Vinet bör serveras till het asiatisk mat. Dock är det inget vin jag skulle köpa igen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0